Din punct de vedere istoric și chiar mistic, Sfinxul reprezinta o divinitate suprema din timpuri pelasge. Aspectul său omenesc este asociat cu o expresie de suveranitate și putere, acest lucru fiind evidențiat prin fața proporționată, buze severe si bărbia voluntară. Pelasgii au fost anteriori grecilor, triburile lor au fost răspândite mai ales în zona Mării Egee. Mulți istorici spun că Marele Sfinx de la Giza, Egipt, este o copie a celui de pe platforma Bucegilor. Acest lucru se bazează pe niște asemănări care sunt mai mult sau mai puțin întâmplătoare, cum ar fi faptul ca Sfinxul din Bucegi are aceeași înăltime cu cel egiptean, de la Gizeh.
Asemănarea sa cu un Sfinx (dacă este privit din anumite unghiuri, marcate în jurul său), cât și legendele si istoria locului, au făcut ca această formațiune geologică să devină o atracție turistică importantă.
Se spune că acest loc a fost centru energetic folosit pe vremuri de extratereștri, multe legende circulând prin părțile locului în acest sens. În imediata apropiere a Sfinxului se află o anume peșteră ce ar strânge mistere energetice deosebite. Aceste mistere energetice sunt atracția multor oameni pasionați de acest subiect. Alte zvonuri spun că tot aici ar exista o mină de uraniu, părăsită, ce nu mai este în funcțiune din al doilea război mondial.
Cea mai simplă cale de acces se face cu Telecabina Bușteni – Babele, traseu ce are o lungime de 4350m, o diferență de nivel de 1235m și este străbătut în aproximativ 15 minute. Telecabina are o capacitate de 25 persoane, iar programul zilnic (mai putin marti) este 8:30-18:00 (ultima urcare la ora 17:00 si ultima coborare la ora 17:45 când nu este foarte multa lume pe platou sau vara mai ales în weekenduri se poate prelungi funcționarea acesteia până după ora 22:00). În zilele de marți programul este 10:30-18:00. Prețul biletelor pentru Telecabină este 35 lei urcare sau coborâre (70 lei dus-întors) pentru adult si 18 lei dus și 34 leidus-întors pentru copii între 5 și 12 ani.
wikipedia.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu